bröllop

Annordna en svensexa

När man planerar en svensexa så har man chansen att ge brudgummen en dag han inte kommer att glömma! Med aktiviteter och överraskningar under dagen kan man planera i stort sätt vad som helst och i detta fall är det nästan bara fantasin som sätter gränserna.
Att planera dagen efter hur brudgummen är som person är nog en av de viktigaste sakerna. Är han en lugn typ så är kanske inte hoppa fallskärm den bästa aktiviteten att välja. Då kanske det passar bättre med att gå på en öl- eller whiskyprovning etc. Om ni känner att ni har idétorka så är en bra källa för information den blivande bruden. Hon lever ju tillsammans med brudgummen och bör då kanske ha en aning om vad som skulle kunna passa.


>> Boka din svensexa hos Greatdays

Här är lite tips på vad man behöver tänka på vid planering av svensexa.
- Börja planera svensexan i god tid. Det tar längre tid än man kan tro och det är alltid bra med lite extratid om allt inte blir som planerat.
- För att inte överbelasta några i gruppen med allt ansvar så kan det vara en bra idé att dela upp arbetet mellan alla. Träffas och planera dagen tillsammans, på så sätt har ni fler förslag att använda er av och även fler kontakter att utnyttja.
- Gör upp om den ekonomiska biten innan ni börjar planera så att ni är ense om vem som ska betala vad.
- Dagen bör förevigas med bilder och filmmaterial. Låt därför någon vara ansvarig för att detta görs.
- Låt inte brudgummen utsättas för någonting ni själva inte skulle vilja bli utsatta för.
- Om brudparet har barn är det bra om ni ser till att det finns barnvakt till dessa under dagen.
- Gör upp ett schema för dagen där det står vilka tiden ni måste hålla, vem som ansvarar för vilken del av dagen och även telefonnummer till alla inblandade. På så sätt kan ni enkelt hålla reda på vad ni ska göra och när.
- För att göra dagen så bra som möjligt bör ni utgå ifrån vem brudgummen är som person. Försök få med saker som han sagt att han skulle vilja göra, saker som passar hans personlighet och som ni vet att han skulle känna sig bekväm med att göra.

Boka svensexa