bröllop

Att köpa bröllopspresenter på Internet

När ett par gifter sig så är det tradition att ge en bröllopspresent. Ifall du har blivit inbjuden till bröllopet så tar du med dig presenten till bröllopsfesten om inte brudparet har angett något annat i inbjudan. En del brudpar har nämligen presentöppning dagen efter bröllopet och då kan du ta med presenten då istället.


>> Köp en upplevelse hos Greatdays!


Även om du tackat nej till att gå på bröllopet så hör det till en god sed att skicka en present, framförallt om brudparet står dig nära. Idag gifter sig många brudpar utomlands, vid en kombinerad bröllopsresa och vigsel. Då närvarar förmodligen inte så många vid själva vigseln. Istället kanske brudparet väljer att ordna en bröllopspresent när de har kommit hem igen och då kan det passa bra att ta med presenten då istället.


Men vad ska man då köpa i bröllopspresent? Vid en undersökning av 1800 brudpar sammanställdes en topplista, där de fem mest önskade bröllopspresenterna listades och rangordnades. På första plats hamnade bestick. Många av de intervjuade paren önskade sig bestick ur en serie, som till exempel bestick från Boda Nova, eller grillbestick från Chef. På andra plats kom presentkort. Om man inte riktigt vet vad man ska köpa, om brudparet har ”allt”, eller om man inte känner dem så väl, så är ett presentkort alltid ett bra val. Ikea verkar vara favoriten hos paren som var med i undersökningen, men man kan också köpa presentkort på Duka, Hemtex, något byggvaruhus, biobiljetter, resecheckar, spa-behandlingar eller på en upplevelse. På tredje plats hamnade vinglas, både Orrefors och Kosta Boda har vackra vinglas som kan bli till ett fint minne för brudparet. På fjärde plats kom handdukar, allt ifrån badlakan till vanliga handdukar och gästhanddukar. Färgen och utseendet på handdukarna varierar förstås efter brudparets smak. Tänk på att de ska passa in hemma hos brudparet och matcha deras inredningsstil i övrigt. På femte plats i undersökningen hamnade kastruller. Brudparen önskade sig allt från grytor till kastruller i titan, stål eller teflon. Hackman var ett märke som många önskade sig.


För dig som ska köpa en bröllopspresent men som kanske har ont om tid, svårt att hitta något på stan eller bara vill ha en personlig och unik bröllopspresent så är ett bra tips att leta present på nätet. Det finns massor av roliga, romantiska och annorlunda bröllopspresenter på Internet. Du kan köpa vinglas som är graverade med brudparets namn, upplevelsepresenter, presentkort, namnsmycken, handdukar med brudparets monogram på, gästböcker där bröllopsgästerna själva kan utsmycka boken under bröllopsfesten eller en personlig dörrskylt. På nätet finns allt, där hittar du bröllopspresenter som passar de flesta par.

Presenttips